Even stil staan...

Stel je voor dat je een wedstrijd heb gewonnen met de volgende prijs. Elke ochtend zou een bank een rekening openen voor jou met 84.600 euro. Maar zoals bij elk spel gelden hier ook regels, twee regels. De eerste regel is dat alles wat je die dag niet hebt besteed, 's avonds weer ingenomen wordt, je kunt niet smokkelen, je kunt het bedrag niet op een ander rekening zetten, je kunt het alleen maar uitgeven, en elke ochtend opent de bank een nieuwe rekening voor je met opnieuw 84.600 euro voor die dag. Regel twee: de bank kan dit spelletje zonder waarschuwing stopzetten, op elke willekeurig moment kan hij zeggen dat het afgelopen is, dat hij de rekening opheft en dat je geen andere krijgt. Wat zou jij doen?

Nu denk je natuurlijk hmm.. 84.600 euro op een dag uitgeven. Fijn! Spullen kopen voor jezelf en degene van wie je houdt. Goede doelen steunen misschien.

Iedereen kent deze 'magisch' bank, het is de tijd.. Elke ochtend als we opstaan, krijgen we 84.600 levensseconden voor die dag en als we 's avonds gaan slapen, mogen die niet blijven staan; wat die dag niet wordt geleefd, gaat verloren, gisteren is voorbij. Elke ochtend begint dat wonderlijke spel opnieuw, krijgen we 84.600 levensseconden en spelen we volgens die onomkeerbare regel: de bank kan onze rekening op elke willekeurig moment opheffen, zonder enige waarschuwing vooraf, het leven kan zomaar ophouden. Dus wat doe jij met je dagelijkse 84.600 seconden?!

Lieve lieve Ria, Bart, Paul, Jos  Patty & Rob  Charon & Arjan  Sarah, ik denk aan jullie...

Reacties 8

Priscilla 13-06-2009 08:57

Prachtig gesproken!
Af en toe volg ik je en zie dat je het geweldig hebt!

Geniet, geniet, geniet!
Liefs van ons.

petra willem audrey claire en lauren 13-06-2009 11:44

Lianne,

wat ontzettend leuk om je zo te kunnen volgen. Het lijkt me geweldig wat je allemaal doet, meemaakt en tegenkomt. Wat een ervaring; dat nemen ze je nooit meer af!
Geniet er van en heel veel plezier toegewenst vanuit Etten-Leur van ons vijven.

Gr
Petra

Anique de Jong 14-06-2009 12:09

Wat een mooie tekst Lianne!
Des te meer reden om volop te genieten van het leven en je fantastische reis!

groetjes, Anique

kim 14-06-2009 12:39

Kippenvel... Heel mooi lieve lianne!

Hennie 15-06-2009 00:21

Wat een prachtige teks kanjer van mij.
dus maaak ieder dag jou 84.600 seconden op!!!
Je goed bezig
dikke kneufel xxx Hennie

Sarah 15-06-2009 00:32

Hey meid! Ik ken je niet echt, maar Aniek liet me dit lezen en ik moet zeggen dat het me echt geraakt heeft.. Zijn echt supermooie woordjes .. ik hoop dat je goed geniet van dat mooie plekje waar je nu bent.. heel veel liefs..

Francien 15-06-2009 23:03

Lieve Lianne,
Wat kun jij toch mooi vertellen.
Of het nu mooie momenten zijn of pijnlijke jij weet het goed te verwoorden.
Prachtig.Ik vindt het geweldig dat je het zo naar je zin hebt.Geniet van alles wat je mag meemaken.
Dikke kus en we lezen je verhalen binnenkort wel weer.
Francien

Cherish 30-06-2009 11:48

Lieve Lianne,

Wauw wat een mooi stukje. Ik vind trouwens al je verhalen super geschreven en ze lezen lekker weg. Wat maak je veel mee en vind ik het allemaal dapper en stoer van je! Je bent idd een lucky girl maar hebt dat ook grotendeels aan jezelf te danken!
Geniet, beleef, ervaar, laat alle dromen uitkomen, want nu kan het!
Veel liefs Cherish

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer